
Afgeknipte takjes krijgen na enkele weken wortels in een potje water.

Na een paar maanden kunnen de gewortelde takjes in de aarde.

En na enkele jaren is het een flinke plant.
![]() Afgeknipte takjes krijgen na enkele weken wortels in een potje water. ![]() Na een paar maanden kunnen de gewortelde takjes in de aarde. ![]() En na enkele jaren is het een flinke plant. Maar dat is voor de geduldige doe-het-zelvers. Wie meer haast heeft, en meer geld, koopt een kant-en-klare buxus bol.
2 Reacties
Drie jaar geleden was ik op zoek naar een geschikte iris voor onze tuin. Inmiddels heb ik haar gevonden. Ze heet Iris setosa Nana. Vorig jaar toonde ik hier al meerdere keren een foto van dit bescheiden elegante plantje. Bijvoorbeeld bij een dozijn geschikte planten. Ter ere van A Dozen for Diana. Deze iris heeft alles wat ik zocht. Mooie paarsblauwe, of is het lila, bloemen, met prachtige tekeningen. ![]() Mooie kleine stevige bladeren, die een zilveren randje krijgen als de zon erdoor schijnt. Ze bloeit maar kort. In de laatste week van mei en/of de eerste week van juni. ![]() Maar de zaaddozen zijn ook mooi. ![]() Ik wil graag een flinke groep van deze irissen langs de rand van de vijver. ![]() Daarom heb ik de zaden gezaaid. En als de zaden niet ontkiemen, dan heb ik een goed excuus om mijn favoriete kwekerij, de Hessenhof weer eens te bezoeken.
Tijd voor reflectie. Ik begon deze blog als geheugensteuntje voor mijzelf. Want ik vergeet soms wanneer een plant bloeit of hoe een plant moet worden gesnoeid. Dan raadpleeg ik nu mijn blog. Ik wilde ook leuke of nuttige informatie over tuinieren te ordenen. Zodat ik die informatie later makkelijk terug zou kunnen vinden. Dat kan nu aan de hand van de links in de blog-posts. In eerste instantie wilde ik vooral informatie verzamelen over het aanleggen en onderhouden van Japanse tuinen. Omdat ik daar niet genoeg informatie over kon vinden. Ondertussen staan veel links naar informatie over Japanse tuinen op mijn link pagina en op mijn Pinterest borden. Hier op mijn blog toon ik nu van alles over onze tuin. Want hoewel ik een voorliefde heb voor Japanse tuinen, vind ik het minstens zo belangrijk dat de planten gezond zijn en dat de dieren het naar hun zin hebben. Drie jaar geleden was ik van plan om af en toe wat te schrijven. Inmiddels blog ik regelmatig. Want de tuin blijft mij inspireren en de reacties op de blog blijven mij motiveren. Ik had van tevoren niet verwacht dat ik reacties zou krijgen. Iedere reactie is steeds een aangename verrassing en ik wil iedereen graag bedanken daarvoor. Ik heb een overzicht gemaakt van alle planten in onze tuin. Het staat in het menu onder Planten / Plants / 植物 Het overzicht toont van iedere plant één of meer foto’s. ![]() Met onder iedere foto de wetenschappelijke naam, de Nederlandse naam, de Engelse naam, de Japanse naam en de Japanse naam in Kanji en/of Katakana. Enkianthus perulatus Pronkklokje White enkianthus Doudan tsutsuji 灯台躑躅 Het was een heel karwei. En ik ben Jan Bongenaar veel dank verschuldigd voor de Japanse vertalingen. Maar nu weet ik tenminste wat ik heb. Of zou moeten hebben. Sommige planten kan ik niet meer vinden in de tuin. ![]() Van sommige planten wist ik één of meer namen niet. Daar heb ik dan een vraagteken bij gezet. Beesia calthifolia False Bugbane ? ? ? Aanvullingen of verbeteringen zijn altijd welkom.
|
Categories
Alles
Archives
December 2020
|